Vävsömsbroderi

Vi har arbetat vidare under året med vår inredning i Svarte Skåning. Erik Persson, som återskapar Svarte Skånings fogde Mikael Nilsson, har byggt och sytt ett stort fint tält som är föreningens ansikte utåt. Det har han så duktigt fyllt med möbler, men vi har diskuterat att det saknas lite textil i tältet.

Jag, som blev med vävstol för ett tag sedan, har fått en idé om att gå lite i Åsa Martinsson och Martin Erikssons fotspår och på riktigt fundera på hur inredningen i ett tält kunde ha sett ut. Åsa och Martin driver hemsidan Textilverkstad och har återskapat massor av inredningstextilier, bland annat en fin dyna från Gotland. Så här ser projektet ut än så länge.

— v —

IMG_2219

 

IMG_2256

 

IMG_2261

IMG_2363

 

Det är en bit kvar. Jag siktar på att göra fyra gula rutor åt varje håll, och varje ruta tar några timmar att göra. Förhoppningen är att det kommer vara klart tills Battle of Wisby, men det ser mörkt ut. Jag har lite andra projekt på gång, jag ska sy en särk till en kompis och en klänning till en annan kompis fru. Vi får se. Det får nog följa med i alla fall, det är ett mysigt projekt att hålla på med.

Categories: Blogg