Vårstädning

Den meteorologiska våren kom till Blekinge och Skåne redan på min födelsedag den 24 februari, och sedan dess har mycket hunnit hända med mitt medeltidande. 

Dels har jag blivit prövomedlem i Carnis. Jag har varit inne på att bli medlem i en förening väldigt länge, och nu är det på gång. Det ska bli roligt!


Men, våren har också kommit. Därför tyckte jag att det var lämpligt att städa lite bland mina grejer. Uppe på vinden i Malmö finns alla mina fina kläder och pryttlar så det var bara att ta ner alla mina lådor. Jag har fyra plastlådor och en korgkista med prylar och tyg. 

Jag hittade en gul överklänning och en hel vikingaoutfit. Det packades ner i lådorna igen. 

 Hela listan är lång, men bland annat hittade jag det här:

Badsärk i linne

gul överklänning

lila underklänning

blå underklänning

blå hosor

gul hätta med päls

grön/blå hätta med vävd kant

två birgittahättor

slöja och haklin

triangelförkläde

1 par tjocka skor

två pilgrimmsmärken

birgittamärke

stråhatt

Jag trodde jag skulle hitta en hel del saker som jag ville sälja, men ärligt talat så hittade jag inte så många saker. Men ett par saker blev det, de kommer snart upp på min sida över saker till salu. 

Sen var det åter dags för mig att åka till Karlskrona för en ny jobbvecka. Men för att rida på den här vågen av inspiration så valde jag att ta med lite projekt. Bland annat så tog jag med mig grönt tyg som jag ska göra en hätta av, en halvfärdig särk och lite broderiväv så jag kan börja ett nytt broderi. Jag lämnade kvar mitt vinröda tyg som ska bli en ny klänning! Kul är det i alla fall att komma igång och ha lite saker för mig.

Categories: Blogg