Kolt till en bebis

 — v —

Det rullar på med sömnaden hos mig. Jag har fortsatt med att fixa och dona med barnkläderna som ska sys. Jag har fokuserat på att sy lilla E:s kläder, och det gör jag på grund av ett par saker. Dels handlar det om att tyget som jag använder till E:s kläder kommer från tyglådan och är inget jag behöver köpa och dels handlar det om att E är för liten för att engagera sig själv i kläderna. 

M och L å andra sidan är stora nog att vara med själva. M, som är tio, har visat intresse. Hon har tagit ”symaskinskörkort” och hon vill vara med. L vill göra som storasyster, så hon kommer nog haka på hon också. Jag har därför packat ner tyger i väskan till Karlskrona så att de kan få välja helt själva om vilken färg de vill ha på hätta och liten väska. Det finns mycket blått att välja mellan, men det är ju roligast om de får välja själva och engagera sig i medeltidandet. 

— v —

Lilla E:s medeltidsgarderob rullar på. Nu har jag sytt en liten kolt. Egentligen är ju E bara ett lindebarn, och borde vara lindat i hela kroppen. Men jag tror inte hennes päron är särskilt intresserade av att göra något så hemskt mot lilla skruttan, så vi kompromissar. 

 

 Kolten är handsydd med linnetråd i ett ljusblått fint ylle. Det är samma ylle som jag har sytt min nya klänning i (Klart E ska vara klädd som faster :) ). Den har tre små knappar i halsen, basen är lite mindre än en krona. Mönstret har jag hittat på själv, och inspirerats av en enkel klänning och de kläder som mina vänner har gjort. Den består av ett bak- och ett framstycke två ärmar och två små kilar. 

  

— v — 

Vad som väntar nu är mer barnkläder och den sista handen på min klänning. Jag ska fålla klänningen och sätta i en snodd och sen är det klart. Jag ska börja på M och L:s hättor, och sen ska jag sy en liten särk och koif till E. Och sen skulle jag gärna brodera klar min väska. Och sy en ny pilgrimsväska till mig. Och en pilgrimsväska till Louise. Och… Ah ni vet hur det är. So many things, so little time!

Categories: Blogg