Herjolfsnesutmaningen

På Azincourts leriga slagfält fick jag chansen att skjuta pilbåge tillsammans med min sambo. Självklart inte under själva striden, men visst blev man sugen av att se alla män (och ett fåtal kvinnor) gå ut i strid och skjuta ner fransmännen. Där och då fick jag en idé att sy en hel mansdräkt till mig och gå i strid. Nästa event som jag vet med säkerhet kommer att bli av är Battle of Wisby nästa sommar.

Visst skulle jag kunna vara en liten gute som slåss för mitt kära Gotland?

 

20151004_182506

Det var ungefär då jag snubblade över Herjolfsnesutmaningen. Precis som Manuscriptutmaningen* går det ut på att återskapa något av Herjolfsnesplaggen. En del återskapar ett plagg, men jag hade tänkt göra kjortel och hosor. Jag har redan gjort en enkel struthätta baserat på ett Herjolfsnesfynd som jag tänkte använda till dräkten.

Här är jag nu. Jag har köpt tyg till kjorteln och plockat tyg från min tyglåda till hosorna. Det som kommer härnäst är att förbereda vad som ska göra. Läsa på och besluta hur jag ska gå tillvidare med mina plagg.

— v —

* Jag har gjort klart båda mina manuskriptutmaningar, men inte haft möjlighet att ta några bra bilder. Men det är inte glömt. 

Jag inser när jag läser detta att jag verkligen har försummat min blogg för jag har gjort flera nya plagg som inte blivit dokumenterade.

Det kommer bli ändring, jag lovar!

Categories: Blogg