Från smutsig ull till vit liten tråd

I april fick jag chansen att gå en spinnkurs med min kompis Anna Lindemark. Vi var ett par stycken som fick varsin påse ull och två sländor (bestående av blommpinnar och trähjul från en hobbyaffär). Vi fick testa att spinna olika sorters ull, konstsilke och riktigt silke.

Jag fick med mig en påse med smutsig ull som en av deltagarna hade haft med sig. Väl hemma började jag göra i ordning ullen, för det är lite arbete för att göra om ullen till en fin tråd.

 

IMG_2281

Smutsig ull

 

IMG_2282

Blötlagd ull

IMG_2283

Tvättad ull

IMG_2287

Kammad ull

IMG_2290

Spunnen tråd

— v —

Dessa prylar ska få följa med mig idag när jag sätter mig i bilen och åker till Ekenäs Riddarspel med Ekenäs. Kom förbi och säg hej om ni ser mig! Jag kommer ha en ljusblå klänning på mig 🙂

Categories: Blogg